Podrijetlo mortadele dolazi iz poznate talijanske regije, Emilia-Romagne, točnije njenog središta Bologne. PIK mortadele pripremljene su prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi od biranih sirovina vrhunske kvalitete. Ovisno o jelu, mortadelu možete narezati na tanke šnite ili deblje kockice koje su odlične za ukusan i brz “finger food”.
Sastojci: svinjsko meso 80%, voda, svinjsko masno tkivo, sol, kalijev klorid, šećer, ekstrakti začina, arome, emulgator E450, antioksidans E301, konzervans E250.
Pakiranja: 150 g
Kako čuvati: 4 °C
Rok valjanosti (u danima): 40 dana
Nutrijent
Mjerna jedinica
Energija
268 kcal /1109 kJ
Ukupno bjelančevina
13 g
Ukupno ugljikohidrata
2.2 g
Ukupno masti
23 g
Prosječne vrijednosti izražene za 100g proizvoda.
10/01/
2025
Bacili smo oko na prošlu godinu i zapitali se - koji PIK proizvodi su se najčešće našli na tanjurima Hrvata u 2024. godini.
08/10/
2024
Isprobajte drugačiji način posluživanja mortadele i složite slanu sendvič tortu.
01/08/
2023
Skromnog porijekla, ali raskošnog okusa, piadine su popularan talijanski street food koji vam pruža mogućnost igranja s okusima.
31/07/
2023
Ražnjići su za mesoljupce ljetna radost na štapiću, a još kada su pripremljeni u finoj marinadi i posluženi u umaku od patlidžana prava su poslastica.
26/07/
2023
Pripremite ukusna, zdrava i brza jela za manje od pola sata koristeći sezonalne namirnice za pripremu jela.
03/04/
2022
Mortadela i mozzarella, osim dobre rime, nude i dobru kombinaciju okusa koji su se sastali u ovom složencu.